powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον ΤΟΕΒ Ήρας Κουρτακίου




Καθηγητές και φοιτητές του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής (http://www.afp.aua.gr/ ) στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αργολίδα.



Σήμερα επισκέφθηκαν το κεντρικό Αντλιοστάσιο Αναβάλου στο Κυβέρι και στην συνέχεια το πρόγραμμα τους προέβλεπε επίσκεψη στην Ήρα προκειμένου να ενημερωθούν για το έργο άρδευσης που κατασκευάζεται στην περιοχή της Ήρας και του Κουρτακίου.



Στο περιβάλλοντα χώρο του αντλιοστασίου Ήρας έγινε παρουσίαση του έργου (έκταση, κατασκευαστικό στάδιο, πλεονεκτήματα οικονομικά, περιβαλλοντικά & καλλιεργητικά, προοπτικές κ.ά.) από μέλη του ΔΣ και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ήρας Κουρτακίου κ. Πλατή Γιώργο.
Απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες και ακολούθησε ενημερωτική συζήτηση για τον εγκατεστημένο ήδη εξοπλισμό Μετεωρολογικών σταθμών και βανών.



Αναφορά έγινε στον τρόπο εφαρμογής τεχνητού εμπλουτισμού υδροφόρου ορίζοντα με νερό πηγής Κεφαλαρίου, μέσω γεωτρήσεων που υπάρχουν στην περιοχή εκατέρωθεν της κεντρικής Διώρυγας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε κτήματα της περιοχής με πορτοκαλιές, βερικοκιές, ροδιές, ελιές, κηπευτικά και σε συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων όπου είδαν να συσκευάζονται προς εξαγωγή πορτοκάλια και λεμόνια νέας εσοδείας για τις Ευρωπαϊκές και Βαλκανικές αγορές.

Αναχώρησαν ικανοποιημένοι, ευχαριστώντας για την ενημέρωση με υπόσχεση για επάνοδο τους στην περιοχή σύντομα.

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: