powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν  οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με πρώτο ομιλητή  για την πρώτη συνάντηση της  νέας  περιόδου 2016-2017 τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή – Ψυχίατρο και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος  ανέπτυξε  το θέμα: «Η ανατροφή των ... γονέων». Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πανταζής Royal στη Δαλαμανάρα, τη Δευτέρα 28η Νοεμβρίου 2016. 



Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση και αποτελούν μία ευκαιρία που παρέχει η Ιερά Μητρόπολη  Αργολίδος  στους γονείς και υποψήφιους γονείς να προβληματισθούν με το πώς μπορούν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες συνθήκες. Στο τέλος της ομιλίας του π. Αδαμάντιου  Αυγουστίδη ,ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος  ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο Ιερέα για την τόσο κατατοπιστική ομιλία του και του πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο με το διακριτικό της σχολής γονέων της Μητροπόλεως Αργολίδος.



Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, θα λειτουργεί χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά από εξειδικευμένους παιδαγωγούς του βρεφονηπιακού σταθμού Δον Πινέλο.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την «Ποιμαντική Θεολογία και Ψυχολογία». Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.



Γεννήθηκε το 1957 στον Πειραιά, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Ελληνο-Γαλλικό Κολέγιο Πειραιά. Το 1975 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1981 λαμβάνοντας «Δίπλωμα εξαιρέτου επιδόσεως» από την Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1981 εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε (1986) με βαθμό πτυχίου λίαν καλώς, ενώ το 1990 απέκτησε τον τίτλο της Ψυχιατρικής ειδικότητας.



Το 1999 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον κλάδο της Ποιμαντικής Ψυχολογίας υποβάλλοντας προς έγκριση διδακτορική διατριβή με θέμα «Η ανθρώπινη επιθετικότητα, ποιμαντική και ψυχολογική μελέτη στην Κλίμακα Ιωάννου του Σιναΐτου», η οποία ενεκρίθη ομοφώνως με το βαθμό «άριστα».



Παρακολούθησε ποικίλα μετεκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοδυναμικής – Ψυχαναλυτικής, Γνωσιακής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας και Βιολογίας της Συμπεριφοράς.  Εξελέγη Λέκτορας (2003) και κατόπιν Αναπληρωτής Καθηγητής (2010) «Ποιμαντικής Θεολογίας και Ψυχολογίας» του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας.



Έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος στη «Μονάδα Οικοτροφείου Λιβαδειάς», Προϊστάμενος στην «Υπηρεσία Ψυχιατρικής και Ποιμαντικής Μέριμνας» του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής , Υπεύθυνος Ψυχίατρος σε πανελλαδική κλίμακα του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής για την «Μονάδα Αναδόχων Οικογενειών» .Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και Τακτικό Μέλος στην «Επιτροπή Ψυχικής Υγείας» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.



Από το 1997 είναι μέλος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρίας. Είναι επίσης μέλος  στην Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία , ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής, της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής  και των κλάδων «Ψυχιατρικής και Θρησκείας» και «Προληπτικής Ψυχιατρικής» της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας



Το 2010 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής στο «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως»  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ από το 2000 είναι τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών Υποθέσεων και Καταστάσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: