powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΡΟΕΙΝΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στον ομώνυμο ιερό ναό στο Νέο Ροεινό Αργολίδας, 6χλμ από το Ναύπλιο . Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε  ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος πλαισιωμένος από ιερείς από τις γύρω περιοχές . 



Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Οι παππούδες τους δεν έφεραν πολλά πράγματα μαζί τους παρά μερικές εικόνες από την γενέτειρα τους, μεταξύ αυτών και της Αγίας Μαρίνας ,έτσι αποφάσισαν να χτίσουν μία εκκλησία αφιερωμένη στην χάρη της .


 Μετά τον  πανηγυρικό εσπερινό ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας και των Ιερών Λειψάνων  της Αγίας , παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου προς ευλογία του τόπου. Κατά την διάρκεια του εσπερινού έψαλε ο πρωτοψάλτης  Νικόλαος Αμοργιανός  από την Μητρόπολη Πειραιώς .Στον πανυγηρικό εσπερινό παραβρέθηκαν  οι τοπικές αρχές του δήμου Ναυπλιέων με επικεφαλή τον Δήμαρχο Δημήτριο Κωστούρο, οι βουλευτές Αργολίδος  Ιωάννης Αδριανός  και  Γ.Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου  Β. Σιδέρης κα.






STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: