powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


 Τελευταία ημέρα της ευλογημένης παραμονής της τιμίας χείρας της Μαρίας της Μαγδαληνής και του Τμίου Ξύλου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. Τα Ιερά Λείψανα αποχαιρέτησε η Ενορία του Αγίου Γεωργίου  και η Τοπική Εκκλησία παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου και του επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου. Πλήθος πιστών με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τα Ιερά λείψανα. 



Ο Μητροπολίτης περιστοιχούμενος από τον θεοφιλέστατο τον πρωτοσύγκελο π. Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο, τους Αγιορείτες πατέρες που συνόδευαν το Ιερό λείψανο, τον Ιερέα του ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Μίχο , Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως τέλεσε Ιερά παράκληση και ακολούθως  αναχώρησαν τα Ιερά λείψανα μέσα από τις χαρμόσυνες καμπάνες του Μητροπολιτικού ναού. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την μεγάλη ευλογία της ελεύσεως των ιερών Κειμηλίων της Χριστιανοσύνης στο Ναύπλιο και σε όλη την Επαρχία.




 Ευχαρίστησε γι" αυτό τον Ηγούμενο της Μονής Σίμωνος Πέτρας, Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη  Ελισαίο, καθώς και τον  Ιερομόναχο π. Γερβάσιο και τους άλλους μοναχούς που συνόδευσαν τα ιερά Λείψανα στην Αργολίδα, καθώς  και όλη την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής.  Τέλος ευχαρίστησε τους Ιερείς που συλλειτούργησαν, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, τους ιεροπαίδες και όλους τους συνεργάτες της Ενορίας.

Χθες την Κυριακή 6 Ιουνίου 2016 το απόγευμα κατά την τέλεση του Ιερού ευχέλαιου, ο Ιερός Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, από Ενορίτες αλλά και προσκυνητές από άλλες Μητροπόλεις που διοργάνωσαν εκδρομή ειδικά για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα. Αλλά και κάθε ημέρα παρατηρήθηκε μεγάλη κοσμοσυρροή πιστών.




Η ηγιασμένη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση το ιερό αυτό λείψανο είναι άφθαρτο και διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία.

Μετά την αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων ο Μητροπολίτης Αργολίδος έθεσε προς προσκύνηση τα Ιερά λείψανα στην Πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπλίου, μετά την παράκληση του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου, πύραρχο Β. Αλεξόπουλο και των πυροσβεστών. Τα ιερά κειμήλια έγιναν δεκτά με τιμές από τους πυροσβέστες. Ο μητροπολίτης Αργολίδος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού μαζί με τον εθελοντή πυροσβέστη κι Ιερέα π. Ιωάννη Μυτροσύλη και ευχήθηκε στους αξιωματικούς και πυροσβέστες να έχουν μία ήσυχη αντιπυρική περίοδο .

Να σημειωθεί πως λίγο πριν την αναχώρηση των Ιερών λειψάνων ο Μητροπολίτης δώρισε στη Μονή το Αρχιερατικό εγκόλπιο της παναγίας  που φορούσε. Τα ιερά λείψανα παρέμειναν στην Αργολίδα( Αργος, Λυγουριό, Ναύπλιο)  από την Τρίτη 31 Μαΐου έως την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016.

 

 

 

STUDIO B&G 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: