powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟ



Σε μια έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα ο στρατηγός της ΕΛΔΥΚ Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος  τιμήθηκε με την ύψιστη τιμή από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος έβγαλε έναν πύρινο λόγο στον οποίο είχε αποτυπώσει την ιστορική αλήθεια των ηρώων που βρέθηκαν μόνοι ανάμεσα σε πυρά εχθρών και φίλων.



Με δάκρυα στα μάτια και ο στρατηγός και όλοι όσοι ήταν εκεί, άνθρωποι που πολέμησαν και άνθρωποι που πήγαν να υποβάλουν τα σέβη τους και την ευγνωμοσύνη τους , παρακολούθησαν το ιστορικό εκείνων των στιγμών. Μερικά αποσπάσματα ....

" Η μάχη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ



Παραμονή της Παναγίας στην Κύπρο και οι μάχες δεν έχουν σταματήσει παρά την εκεχειρία εδώ και εβδομάδες. Οι Τούρκοι προωθήθηκαν στα σωθικά της Κύπρου και έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος του νησιού. Η Εθνική Φρουρά βαριά χτυπημένη από τα στίφη του Αττίλα συνεχίζει να δίνει μια απέλπιδα μάχη μπροστά στις χιλιάδες Τούρκους αιμοδιψείς εισβολείς. Σφάζουν, βιάζουν, καίνε…πάντα έτσι έκαναν…όταν επελαύνουν καίνε και καταστρέφουν. Η κατάρα της Ασίας έπεσε βαριά στην Κύπρο…Ο Αττίλας β΄ ξεκίνησε…μανιασμένα βρυχούνται τα Τούρκικα άρματα και ξεχύνονται παντού.Από τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου, το πυροβολικό και η αεροπορία των Τούρκων άρχισαν να βομβαρδίζουν μανιασμένα το στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ.. Ακολούθησαν όπλα καμπύλης τροχιάς, όλων των διαμετρημάτων και άρματα μάχης. Μέσα στο στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ. βρίσκονταν ο 2ος Λόχος του 1ουΤ.Π., με Διοικητή τον Υπολοχαγό Ηλία Κωνσταντούλα, ο 4ος Λόχος του 2ου Τ.Π., με Διοικητή τον Κύπριο Λοχαγό Λούη Ιωαννίδη, ο Λόχος Διοικήσεως της ΕΛ.ΔΥ.Κ. με Διοικητή τον Ταγματάρχη Σπυρίδωνα Δελλή, και μια διμοιρία όλμων με Διοικητή τον Υπολοχαγό Στέφανο Πίο. Διοικητής και των τριών Λόχων ήταν ο Υποδιοικητής της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Σταυρόπουλος. Εναντίον των νέων «300» επετέθησαν η ΤΟΥΡ.ΔΥ.Κ. ολόκληρο το 50οΣύνταγμα Πεζικού των Τούρκων με άρματα μάχης, από κάθε κατεύθυνση. Οι ΄Ελληνες γίγαντες, μείνανε για να υπερασπίσουν το στρατόπεδό τους. Για την τιμή των όπλων και την αιώνια δόξα της πατρίδας! Η μάχη άνιση πέρα από κάθε φαντασία! Έμειναν εκεί, μέσα στα ατομικά τους ορύγματα, αποφασισμένοι να πεθάνουν μέχρι ενός."



Δεν υπάρχουν σχόλια: