powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΕΜΕΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ



Με κάθε λαμπρότητα και Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην ιστορική Νεμέα, όπου εορτάζει το ομώνυμο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος. Η μονή ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο .  



Το μοναστήρι  μετρά πάνω από 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας . Στον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε χοροστάτησε ο  επίσκοπος Χριστουπόλεως  Ιάκωβος . Κατά την ιερά λιτανεία προεξήρχε ο  Αρχιεπίσκοπος  Ελλάδος, Μακάριος (παράταξης ΓΟΧ) παρόντος του τοπικού Μητροπολίτη  Κορινθίας Παγκρατίου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο στην κεντρική πλατεία της Νεμέας κατά την διάρκεια της λιτανείας, αρκετών ιερέων, του ηγουμένου της μονής επισκόπου Ανδρούσης Καλλίστρατου των τοπικών αρχών της πόλης με επικεφαλής τον Δήμαρχο  Κώστα Καλαντζή ,καθώς και πλήθος κόσμου από την Κορινθία, την Αρκαδία, Αργολίδα και την Αττική. Την περιφορά της εικόνας συνόδευαν η φιλαρμονική του Δήμου Νέας Σμύρνης Αττικής  , ποντιακό σωματείο από την Αττική καθώς και το τοπικό πολιτιστικό σωματείο από τη Νεμέα με παραδοσιακές στολές.




Στο τέλος της λιτανείας, η οποία κράτησε δυο περίπου ώρες, η πομπή επέστρεψε στην μονή όπου τελέσθηκε η αρτοκλασία. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατώντας του Μητροπολίτη Κορινθίας  Παγκρατίου. Το παρόν τους και πάλι έδωσε πλήθος κόσμου από την Νεμέα και την Κορινθία καθώς και την Αττική.





STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: