powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Μαγευτικό ταξίδι στο σύμπαν με την ομιλία του Δ. Σιμόπουλου στο Ναύπλιο



Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε ο κόσμος που γέμισε την αίθουσα του βουλευτικού στο Ναύπλιο, την ομιλία του Δρ. Διονύση Σιμόπουλου, Αστροφυσικού και Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου με θέμα "Ταξίδι δίχως τέλος" που διοργάνωσε ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" 


Η εκδήλωση πραγματοποιηθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, όπου ο θόλος εσωτερικά του ιστορικού κτιρίου μετατράπηκε σε πλανητάριο με προβολή άστρων, πλανητών και γαλαξιών. 


Ο Διονύσης Σιμόπουλος με όσο πιο απλό και κατανοητό τρόπο μπορούσε έδωσε στους παρευρισκόμενους μια σαφή εικόνα αυτό που ονομάζουμε σύμπαν.

Ο κ. Σιμόπουλος είναι σύγχρονος Έλληνας φυσικός και αστρονόμος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο, στην τηλεόραση και σε θεάματα πολυμέσων και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές.


Στο τέλος της ομιλίας ο κ. Σιμόπουλος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου "Ο Παλαμήδης" Θεοδόσης Σπαντιδέας του χάρισε ως αναμνηστικό ένα αντίτυπο της Ναυπλίας του Λαμπρινίδη.


STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: