powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Υψηλό επίπεδο στο “ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ”



Με μεγάλη επιτυχία και υψηλό επίπεδο χορωδιών συνεχίστηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου για δεύτερη μέρα το "ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ" στην αίθουσα του βουλευτικού.


Στην δεύτερη μέρα του διεθνούς χορωδιακού φεστιβάλ εμφανίστηκαν οι χορωδίες, Γυναικείο φωνητικό σύνολο «Συμφωνία», η Μικτή Χορωδία «Φιλαρμονία» - Χριστόφορος Ιωάννου, η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, η Eklipsis Vocal Ensemble , η Μικτή Χορωδία «Σύγχρονη Έκφραση» και το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο.

 Το Βουλευτικό πλημμύρισε από μελωδίες και στίχους ελληνικών και ξένων χορωδιακών έργων. Το «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» άφησε σε όλες τις χορωδίες, που συμμετείχαν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τη διοργάνωση όσο και για το υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. 



Ο Θεοδόσης Αντωνιάδης διοργανωτής του «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» τόνισε: Προσπαθήσαμε και πιστεύουμε ότι πετύχαμε να προβάλλουμε την καλλιτεχνική δημιουργία και να αφαιρέσουμε τα πολλά λόγια και γενικώς όσα δεν αφορούν τη χορωδιακή τέχνη. Η πρώτη προσπάθεια της ARTIVA έτυχε ανταπόκρισης και αποδοχής από τα συμμετέχοντα σχήματα και η ελπίδα μας για την δημιουργία ενός νέου θεσμού έγινε πραγματικότητα.


Την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ παρακολούθησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Δημαράς, ο Ευστάθιος Αρβανίτης πρόεδρος της Παννελήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών, ο Αντιδημαρχος Άργους Μυκηνών Αχιλέας Μπαντανάς, ο Θωμάς Λουζιώτης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, η κ  Έυα Βασιλοπούλου υπευθυνη για θέματα μουσικής της Ουνέσκο Αθηνών Πειραιώς και Νήσων, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, πολλοί μαέστροι χορωδιών που δεν συμμετείχαν στο φεστιβάλ, και φυσικά πολύς κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα της πρώτης βουλής των Ελλήνων.


STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: