powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΖΟΓΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Νεομάρτυρα στην περιοχή Ζόγκα Ελληνικού Αργολίδος ,όπου βρίσκεται το ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου. Πρόκειται για ένα πανέμορφο προσκύνημα στην ορεινή Αργολίδα ,χτισμένο εξολοκλήρου από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη. Φέτος προς τιμή της μνήμης του Αγίου ,καθώς και για την εορτή του κτήτορα του προσκυνήματος ιερομονάχου Ιγνατίου, 



τελέσθηκε ιερά αγρυπνία. Στον πανηγυρικό εσπερινό καθώς και στην θεία λειτουργία χοροστάτησε ο ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης , συλειτουργούντων Ιερέων από τη Κρήτη και το Αργος. Στο τέλος της αγρυπνίας ο ιερομόναχος Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους Ιερείς που τον τίμησαν ,καθώς και όλους του πιστούς που ήρθαν για να τιμήσουν τον νεομάρτυρα Άγιο Ιγνάτιο. 





Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ' ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδεντρα. Απέχει από την πόλη του Άργους απέχει 13 χιλιόμετρα .Η πρόσβασή του είναι άνετη. Πρόκειται για ένα τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Κατά την διάρκεια της Ιεράς αγρυπνίας έψαλλε τμήμα από την χορωδία από την Αθήνα ''Εν χορδαί''.







STUDIO B&G

Δεν υπάρχουν σχόλια: