powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ στο Άργος


Ξεκίνησε σημερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικου Συμβουλίου Άργους Μυκηνών  η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ. Για τη συνεδρίαση μίλησε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος που καλωσόρισε τον πρόεδρος της Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό. 
Ο κ. Καμπόσος άνοιξε με χαιρετισμό του τις εργασίες της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ο κ Καστρινός μιλώντας στους δημοσιογράφους έθιξε και το θέμα της πορείας των έργων της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Άργους. 



Ο κ Καστρινός σημείωσε ότι τα συμπεράσματα από τη συνάντηση των αιρετών της χώρας θα βοηθήσουν ώστε να διαμορφωθούν συνολικά τα οικονομικά αιτήματα των Δήμων προς τη Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ είναι:



1. Ενημέρωση για τις προτάσεις της Επιτροπής στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των Δήμων. Οδικός χάρτης ενεργειών από σήμερα μέχρι και το τέλος του έτους, στα πλαίσια του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2016.

2. Πορεία των χρηματοδοτήσεων των Δήμων από τους ΚΑΠ για το 2015.

2.1 Αναπροσαρμογή της τακτικής επιχορήγησης από 1-1-2016, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

2.2 Αναπλήρωση απολεσθέντων πόρων από την μεταβίβαση του Φόρου Ζύθου στο Δημόσιο.

2.3 Φόρος από εκμετάλλευση ακινήτων – ΕΝΦΙΑ κλπ.

3. Νέο επενδυτικό πρόγραμμα για τους Δήμους, στα πρότυπα του ΘΗΣΕΑ.

4. Ένταξη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Δήμων στο νέο πρόγραμμα 3 δις. της Γενικής Κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: