powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ ΣΕ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΖΟΓΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ



Ιερά Αγρυπνία κατά την αγιορείτικη τάξη,  προς τιμήν του αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου , τελέσθηκε στην ορεινή Αργολίδα. Η ιερά αγρυπνία έγινε στα  πλαίσια του  προσκυνήματος της τίμιας κάρας του αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στο ομώνυμο Ιερό προσκύνημα του Αγίου στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος  Στην αγρυπνία χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος   Μητροπολίτης  Βεροίας  Ναούσης και Καμπανίας  κ. Παντελεήμονας  μετ᾿ αρτοκλασίας και ιερού Κηρύγματος υπό του ιδίου Σεβασμιωτάτου με θέμα: «Η εν τη Εκκλησία προσευχή κατά τον άγιον Ιγνάτιον τον Θεοφόρον».



Κατά την αγρυπνία έψαλλε  η εκκλησιαστική χορωδία νέων «Εν Ψαλτηρίω» από την Αθήνα. Το πρωί της παρασκευής  2 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ξενάγησε τον Μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονα και τη συνοδεία του σε Μοναστήρια και προσκυνήματα στην Αργολίδα.



 Το ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου, είναι ένα πανέμορφο προσκύνημα στην ορεινή Αργολίδα, χτισμένο εξολοκλήρου από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη.  

Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ' ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδεντρα. Απέχει από την πόλη του Άργους απέχει 13 χιλιόμετρα .Η πρόσβασή του είναι άνετη. Πρόκειται για ένα τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους.




Την τιμία κάρα του Αγίου Ιγνατίου έφερε στην Αργολίδα με κάθε λαμπρότητα ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  κ. Παντελεήμων την Δευτέρα  28 Σεπτεμβρίου 2015. Το ιερό λείψανο υποδέχθηκαν  ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος  ,κλήρος και λαός.




STUDIO B&G

Δεν υπάρχουν σχόλια: