powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


STUDIO B&G 

Ομάδα  προσκυνητών από την Ελλάδα με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο ,συμμετείχε στον εορτασμό  για τον Άγιο Λουκά τον Ρώσο, τηρώντας  την παράδοση που έχει ξεκινήσει  εδώ και πολλά χρόνια. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του θαυματουργού Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπσικόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ομολογητού. 



Την παραμονή της εορτής το πρωί ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρος τέλεσε την ακολουθία των Χαιρετισμών προς τιμήν των ιατρών και των νοσηλευτών. Στο τέλος της ακολουθίας ευλόγησε τις άσπρες μπλούζες τους. Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε οι ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου. Κατά τη διάρκεια του Όρθρου εψάλλησαν και οι Χαιρετισμοί προς τον Άγιο Λουκά. Την Πέμπτη 11 Ιουνίου η λαμπρή Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου πέριξ της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος και του Ιερού Ναού. 



Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρος, ο Μητροπολίτης Θεοδοσίας και Κερτς κ. Πλάτων και από την Ελλάδα ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος. Το κήρυγμα πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος.



Η ελληνική αντιπροσωπεία τέλεσε αγρυπνία το βράδυ της Πέμπτης ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου Επιδαύρου. Ο  Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος με την ευκαιρία της επισκέψεώς του αυτής εκλήθη και συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού Σταθμού «RUSSIA TODAY» με θέμα τον Άγιο Λουκά.




STUDIO B&G 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: